Övrigt

Granat, en blindgångare

2010-02-24 00:51 #0 av: Inkanyezi

För många år sedan fick en av de synskadade som jag hade kontakt med, Kurt Nyqvist, ta över hunden Granat efter en annan förare. Det var lite si och så med både samträningen och hundens dressyr, eftersom den tydligen hade lärt sig en del olater hos den tidigare föraren. Kurt tog kontakt med mig för att få hjälp med en del saker, och det var vid ett av de tillfällena som jag tog den här bilden på en plats där han brukade vila när han tog sin promenad.

Kurt hade det rätt jobbigt under sin första tid med hunden, mest för att han var mycket rädd att den skulle tas ifrån honom i samband med att han amputerades. Efter att han hade lärt sig gå igen, jobbade vi tillsammans med träning av hunden, och de blev ett ganska bra ekipage.

Bilden är inte särskilt välgjord, men den är den enda jag har, och den är ett ljust minne av Kurt. Vi hade många fina stunder tillsammans.

Anmäl
2010-02-24 01:07 #1 av: MatsLundstrom

Tack för den fina berättelsen !! 

/Mats

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.