Information

Att bli fodervärd åt en ledarhund

2013-11-30 22:51 #0 av: [annajohannas]

Lite information om vad man skall göra, och inte göra när man blir fodervärd åt en ledarhund.

Många går i tankarna, att de skulle vilja bli fodervärdar åt en blivande ledarhund. Man har hunden hos sig i ungefär 1-1,5 år, Sedan skall hunden in och testas, och utbildas. Men innan dess har du haft hand om hunden. Man får hem valpen vid åtta veckors ålder. Den skall leva som en familjehund, men skall tränas, för att lära sig vad den får göra och inte göra. Valpen skall även tränas i att bli lämnad ensam några timmar om dagen. Oftast så vill de som lämnar ut foderhundar, att man inte har någon hund tidigare, för att man skall kunna lägga all tid, på den lilla valpen. Några saker som valpen inte får göra; ligga i möbler, hoppa på folk, gå fram och hälsa på allt och alla, inte gå och lukta i dikena. Sedan är det ju olika vad de som lämnar ut valparna har för krav. Man skall ha med sig hunden ut i alla möjliga olika miljöer, för att den skall vara så van som möjligt. Men som fodervärd, är det inte ni som tränar hunden, i annat än som en vanlig familjemedlem, fast med restrektioner. När valpen är ungefär ett år, så röntgar man höfter och armbågar, för att se att det inte finns några fel på dessa. Sedan när den är mellan 1-1,5 år, så testas den. Skulle din inte gå igenom, så brukar oftast fodervärden få förfrågan om man vill han tillbaka hunden. 

Nu kanske du är lite mera intresserad av att bli fodervärd.

sajtvärd på , ledarhund, hemsida

Anmäl
2013-12-04 23:00 #1 av: [Bettanbop]

När jag fick frågan om jag ville behålla våran Kenmilltri Daisy så blev de förvånade att jag vill det.Anmäl
2013-12-05 11:01 #2 av: [annajohannas]

#1 Ja, många som varit fodervärdar, vill inte ha hunden mer än den tid, som foderavtalet gäller. Jag skulle bli överlycklig, om jag fick behålla hunden som jag haft så länge.

sajtvärd på , ledarhund, hemsida

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.